Kuchnia w pigułce!

07.05.2011



Co wyciąć kurczakowi, żeby płasko leżał na brytfannie? Jak piec, żeby skórka była chrupiąca? W jaki sposób zmieniać smaki potraw, używając różnych dodatków? Dowiesz się z kulinarnego niezbędnika ! Słynna szefowa kuchni, która przed laty rozbudziła w Amerykach miłość do gotowania, w tej niewielkiej książeczce, która właśnie trafiła do księgarń, pisze o wszystkim co początkujący kucharz wiedzieć powinien.
Więcej o kulinarnym niezbędniku i jego autorce dowiecie się z Kuchni TV. Na antenie tej stacji obejrzeć można poświęcony książce odcinek programu Oli Lazar , a także kolejne odcinki programu kulinarnego (emisja do 20 maja) oraz film dokumentalny (emisje: 8 maja, godz. 23.30 oraz 9 maja, godz. 9.35). Zapraszamy też do lektury ostatniego wydania „Tele Tygodnia”, najnowszego numeru „Wysokich Obcasów Extra”, z Marleną de Blasi, która wspomina Julię Child i na temat autobiograficznej książki Julii .



fot. Paul Child