Tylko dla najedzonych

17.06.2010

Dzieje agentki amerykańskiego wywiadu, żony dyplomaty i słynnej szefowej kuchni, która rozmiłowała Amerykanów w gotowaniu, znamy już po części z filmu „Julie i Julia”, który jesienią ubiegłego roku był niekwestionowanym przebojem kinowym. W rolę pani Child wcieliła się w nim grająca po mistrzowsku Meryl Streep. Był to jednak tylko wyimek biografii autorki pierwszego kulinarnego show telewizyjnego w Ameryce.   to doskonałe dopełnienie tego obrazu, usiane anegdotami, napisane lekko, z niezwykłą charyzmą i humorem.

Zniewalająca... Cudownie charakterystyczny głos Julii jest obecny na każdej stronie tej książki – pisał po amerykańskiej premierze autobiografii recenzent „San Francisco Chronicie”.

Czuję się w obowiązku ostrzec potencjalnych czytelników: to nie jest lektura na pusty brzuch. Bon appetit! – dodawał przezornie dziennikarz „Publishers Weekly”.

Teraz możecie się o tym sami przekonać. Zapraszamy do zapoznania się z   i przeczytania jej .

Tych, którzy książkę już kupili zachęcamy do udziału w . Trzy pierwsze poprawne odpowiedzi nagrodzimy kompletem śniadaniowym mat bambusowych reklamujących książkę.

Powodzenia i… bon appetit!