Tylko dla najedzonych
17.06.2010
Dzieje agentki amerykańskiego wywiadu, żony dyplomaty i słynnej szefowej kuchni, która rozmiłowała Amerykanów w gotowaniu, znamy już po części z filmu „Julie i Julia”, który jesienią ubiegłego roku był niekwestionowanym przebojem kinowym. W rolę pani Child wcieliła się w nim grająca po mistrzowsku Meryl Streep. Był to jednak tylko wyimek biografii autorki pierwszego kulinarnego show telewizyjnego w Ameryce. to doskonałe dopełnienie tego obrazu, usiane anegdotami, napisane lekko, z niezwykłą charyzmą i humorem.
Zniewalająca... Cudownie charakterystyczny głos Julii jest obecny na każdej stronie tej książki – pisał po amerykańskiej premierze autobiografii recenzent „San Francisco Chronicie”.
Czuję się w obowiązku ostrzec potencjalnych czytelników: to nie jest lektura na pusty brzuch. Bon appetit! – dodawał przezornie dziennikarz „Publishers Weekly”.
Teraz możecie się o tym sami przekonać. Zapraszamy do zapoznania się z i przeczytania jej .
Tych, którzy książkę już kupili zachęcamy do udziału w . Trzy pierwsze poprawne odpowiedzi nagrodzimy kompletem śniadaniowym mat bambusowych reklamujących książkę.
Powodzenia i… bon appetit!