Facet i Kuchnia
Smacznie, kreatywnie i bez glutenu

49,90 zł

Dublet (książka+ebook)

24,65 zł

Ebook

29,00 zł

42,42 zł

Oprawa twarda

49,90 zł
X
 Facet i Kuchnia
Facet i Kuchnia
Smacznie, kreatywnie i bez glutenu

42,42 zł

Oprawa twarda

49,90 zł

24,65 zł

Ebook

49,90 zł

49,90 zł

Dublet (książka+ebook)

Wydanie: I
Data premiery: wrzesień 2015
Format: 165x240 mm
Formaty: EPUB MOBI
Zabezpieczenia: watermark
Oprawa: twarda
Liczba stron: 332
ISBN: 978-83-08-06005-6
Fotografie potraw i produktów: Małgorzata Napiórkowska-Kubicka / Facet i Kuchnia Fotografie: Jarosław Berdak / ilovenature.pl
Przeczytaj fragment

PDF

Czytaj

Pobierz fragment
Opis
Jeśli jeszcze nie znacie FiKa i jego strony www.facetikuchnia.com.pl , czas najwyższy nadrobić zaległości! Długie ciemne włosy, gęsta broda i iście rockowy wygląd zdecydowanie wyróżniają go na tle gotujących,...

Zobacz więcej

Jeśli jeszcze nie znacie FiKa i jego strony www.facetikuchnia.com.pl, czas najwyższy nadrobić zaległości! Długie ciemne włosy, gęsta broda i iście rockowy wygląd zdecydowanie wyróżniają go na tle gotujących, piekących i blogujących pań domu. To, że jest facetem, w żaden sposób nie przeszkadza mu z zaangażowaniem i pietyzmem podchodzić do tego, co kładzie na talerzu. A są to potrawy niebanalne, tym bardziej że FiK, czyli Szymon Kubicki, przeszło rok temu wykluczył ze swej diety gluten. Gotowanie bez glutenu otworzyło przed nim nowe niedostrzegane wcześniej możliwości, pobudziło kulinarną kreatywność, a co najważniejsze — pozwoliło poznać smaki i produkty, na które dotąd nie zwracał szczególnej uwagi.

 

Książka zawiera 130 przepisów, w dużej mierze nigdzie wcześniej niepublikowanych — w sumie 20 rozdziałów, odpowiadających produktom albo grupom produktów, po które Szymon sięga najczęściej i które uważa za warte włączenia do codziennego menu. To kuchnia pełna wyjątkowych smaków i aromatów, hołdująca idei slow food, która zainspiruje nie tylko osoby na diecie bezglutenowej, ale też wegan, wegetarian i wszystkich tych, którzy chcą czerpać przyjemność z jedzenia.

 

Poznajcie FiKa i jego kuchnię bez glutenu, odkryjcie w sobie pasję gotowania!

UWAGA!!! SUPER KONKURS FOTOGRAFICZNY. Można wygrać m.in. aparat Canon Powershot G16. Sprawdź szczegóły tutaj>>> 

 

Kuchnia męska nie musi kojarzyć się kuchnią tłustą, opartą na mięsie i maśle - przekonuje w rozmowie z Grażyną Dobroń Szymon Kubicki. Posłuchajcie audycji "Instrukcja obsługi człowieka" w radiowej Trójce! 

 

"W jego kuchni dominują warzywa – poświęcił im prawie połowę z dwudziestu rozdziałów książki… Mnie zachwyciła sałatka z dyni, chorizo, winogron i ricotty, ale uwierzcie: wszystkie propozycje są pyszne i niebanalne." - Monika Jankowska-Kapica, „Kuchnia”

 

"Ta książka spodoba się osobom, które chcą jeść zdrowo i mogą żyć bez mięsa (zdecydowana większość potraw jest wegetariańska)… Gotujemy sezonowo albo według klucza, to lubię najbardziej, dlatego przepisów szukamy w działach „Pomidory”, „Dynia” i „Kasze”." - "Tylko Zdrowie", dodatek do "Gazety Wyborczej"

Szymon Kubicki opowiada o książce i gotowaniu bez glutenu w programie Kuchni+ pt. „Cook News”.

zwiń
Zobacz również
  • Oprawa: broszurowa

  • Oprawa: broszurowa

  • Oprawa: twarda

Opis

Jeśli jeszcze nie znacie FiKa i jego strony www.facetikuchnia.com.pl, czas najwyższy nadrobić zaległości! Długie ciemne włosy, gęsta broda i iście rockowy wygląd zdecydowanie wyróżniają go na tle gotujących, piekących i blogujących pań domu. To, że jest facetem, w żaden sposób nie przeszkadza mu z zaangażowaniem i pietyzmem podchodzić do tego, co kładzie na talerzu. A są to potrawy niebanalne, tym bardziej że FiK, czyli Szymon Kubicki, przeszło rok temu wykluczył ze swej diety gluten. Gotowanie bez glutenu otworzyło przed nim nowe niedostrzegane wcześniej możliwości, pobudziło kulinarną kreatywność, a co najważniejsze — pozwoliło poznać smaki i produkty, na które dotąd nie zwracał szczególnej uwagi.

 

Książka zawiera 130 przepisów, w dużej mierze nigdzie wcześniej niepublikowanych — w sumie 20 rozdziałów, odpowiadających produktom albo grupom produktów, po które Szymon sięga najczęściej i które uważa za warte włączenia do codziennego menu. To kuchnia pełna wyjątkowych smaków i aromatów, hołdująca idei slow food, która zainspiruje nie tylko osoby na diecie bezglutenowej, ale też wegan, wegetarian i wszystkich tych, którzy chcą czerpać przyjemność z jedzenia.

 

Poznajcie FiKa i jego kuchnię bez glutenu, odkryjcie w sobie pasję gotowania!

UWAGA!!! SUPER KONKURS FOTOGRAFICZNY. Można wygrać m.in. aparat Canon Powershot G16. Sprawdź szczegóły tutaj>>> 

 

Kuchnia męska nie musi kojarzyć się kuchnią tłustą, opartą na mięsie i maśle - przekonuje w rozmowie z Grażyną Dobroń Szymon Kubicki. Posłuchajcie audycji "Instrukcja obsługi człowieka" w radiowej Trójce! 

 

"W jego kuchni dominują warzywa – poświęcił im prawie połowę z dwudziestu rozdziałów książki… Mnie zachwyciła sałatka z dyni, chorizo, winogron i ricotty, ale uwierzcie: wszystkie propozycje są pyszne i niebanalne." - Monika Jankowska-Kapica, „Kuchnia”

 

"Ta książka spodoba się osobom, które chcą jeść zdrowo i mogą żyć bez mięsa (zdecydowana większość potraw jest wegetariańska)… Gotujemy sezonowo albo według klucza, to lubię najbardziej, dlatego przepisów szukamy w działach „Pomidory”, „Dynia” i „Kasze”." - "Tylko Zdrowie", dodatek do "Gazety Wyborczej"

Szymon Kubicki opowiada o książce i gotowaniu bez glutenu w programie Kuchni+ pt. „Cook News”.

Patroni medialni:
Multimedia

"Facet i Kuchnia" - zdjęcia z książki na zachętę...

ESA GOTUJE z książki "Facet i kuchnia"

Czytam To! - inauguracja sezonu drugiego!

Recenzje czytelników (6)
Dodaj recenzję
Autor: Paulina Urbańczyk, mojapasjasmaku.pl 08-10-2015
Książka „Facet i kuchnia. Smacznie, kreatywnie i bez glutenu” to zdecydowanie must have. Nie tylko dla osób, które są na diecie bezglutenowej, ale także dla wszystkich, dla którzy chcą się zdrowo...
pokaż więcej


Książka „Facet i kuchnia. Smacznie, kreatywnie i bez glutenu” to zdecydowanie must have. Nie tylko dla osób, które są na diecie bezglutenowej, ale także dla wszystkich, dla którzy chcą się zdrowo odżywiać. Ta książka z pewnością dostarczy Wam wielu smakowitych inspiracji.



Zaznaczyłam tak wiele przepisów do zrobienia, że nie wiem od czego mam zacząć :)



Pełna wersja recenzji dostępna na stronie mojapasjasmaku.pl


zwiń
Autor: Diana Kowalczyk, mientablog.com
Jeśli lubicie jeść smacznie i zdrowo to jest to książka dla Was. Nie rezerwowałabym jej tylko dla tych którzy nie spożywają glutenu. Znajdziecie tu tak różnorodne dania, że nie ma możliwości abyście nie znaleźli...
pokaż więcej


Jeśli lubicie jeść smacznie i zdrowo to jest to książka dla Was. Nie rezerwowałabym jej tylko dla tych którzy nie spożywają glutenu. Znajdziecie tu tak różnorodne dania, że nie ma możliwości abyście nie znaleźli czegoś dla siebie. Kreatywność FiK-a zaskoczyła mnie już wiele razy, mam nadzieję, że z Wami będzie tak samo.



Pełna wersja recenzji dostępna na blogu mientablog.com


zwiń
Autor: Anna Potuczko, book-loaf.blogspot.com
Jedno jest pewne - nie zabraknie mi pomysłów na obiady przez kilka kolejnych miesięcy. Takie książki kucharskie naprawdę warto mieć na swojej półce - po części również jako alternatywę dla lansujących się w...
pokaż więcej


Jedno jest pewne - nie zabraknie mi pomysłów na obiady przez kilka kolejnych miesięcy. Takie książki kucharskie naprawdę warto mieć na swojej półce - po części również jako alternatywę dla lansujących się w mediach profesjonalnych szefów kuchni. Przede wszystkim jednak cieszę się z jej posiadania, bo lubię eksperymentować w kuchni, a to właśnie umożliwią mi przepisy gotującego brodacza. Szczerze polecam, nawet największej kuchennej sierotce - tak przejrzyście opisanych przepisów nie da się zepsuć!



Pełna wersja recenzji dostępna na blogu book-loaf.blogspot.com 


zwiń
Autor: Mała Pisareczka, wymarzona-ksiazka.blogspot.com
Przyznam, iż to genialnie przygotowana książka kucharska zarówno pod względem merytorycznym, jak również wydania. Przepisy naprawdę nie wydają się skomplikowane, a każda z nich wygląda apetycznie. Kuchnia,...
pokaż więcej


Przyznam, iż to genialnie przygotowana książka kucharska zarówno pod względem merytorycznym, jak również wydania. Przepisy naprawdę nie wydają się skomplikowane, a każda z nich wygląda apetycznie. Kuchnia, którą faworyzuje autor, to kuchnia pełna smaków i aromatów! Może zainteresować nie tylko osoby na diecie bezglutenowej, ale też wegan, wegetarian i wszystkich tych, którzy lubią urozmaicać swój dzień dobrym, zdrowym posiłkiem!



Pełna wersja recenzji dostępna na blogu wymarzona-ksiazka.blogspot.com  


zwiń
Autor: Aleksandra Gościniak, skosztuj.to
Ja czuję się zainspirowana książką i chętnie wprowadzę kilka zmian w mojej kuchni. Myślę, że nie jestem gotowa na wykluczenie w 100% glutenu z mojej diety, ale na pewno będę częściej...
pokaż więcej


Ja czuję się zainspirowana książką i chętnie wprowadzę kilka zmian w mojej kuchni. Myślę, że nie jestem gotowa na wykluczenie w 100% glutenu z mojej diety, ale na pewno będę częściej kosztowała bezglutenowo. Książkę, jak najbardziej polecam, bez znaczenia, czy jesteś kobietą, czy facetem!



Pełna wersja recenzji dostępna na stronie skosztuj to


zwiń
Autor: Monika Frenkiel, Onet.pl
Przyznaję, że bloga FiKa ( www.facetikuchnia.com.pl ) nie znałam wcześniej. A szkoda, bo to kuchnia barwna, pełna kolorów i zapachów, lekka i wesoła. Tak, wesoła. Na dodatek nie muszę spędzać nad garami całej doby,...
pokaż więcej


Przyznaję, że bloga FiKa (www.facetikuchnia.com.pl) nie znałam wcześniej. A szkoda, bo to kuchnia barwna, pełna kolorów i zapachów, lekka i wesoła. Tak, wesoła. Na dodatek nie muszę spędzać nad garami całej doby, co dla mnie jest poważnym atutem. Gotowanie według FiKa to zabawa i tak też to potraktowałam. A żeby dołożyć jeszcze parę superlatyw — ponieważ testowanie przepisów zgrało się z moimi biegowymi startami mogę potwierdzić, że to świetne dania dla długodystansowego biegacza.



Pełna wersja recenzji dostępna na portalu onet.pl


zwiń
Inni czytelnicy kupowali również
Zaskakująca prawda o tym, kiedy, gdzie i dlaczego uczenie się jest w ogóle możliwe
Zaskakująca prawda o tym, kiedy, gdzie i dlaczego uczenie się jest w ogóle możliwe
Najlepsza, najnowocześniejsza bestsellerowa książka o tym, jak, gdzie i kiedy się uczyć, by osiągnąć trwałe i spektakularne wyniki. 

33,92 zł

Oprawa miękka

39,90 zł

25,42 zł

Ebook

29,90 zł

39,90 zł

Dublet (książka+ebook)

33,92 zł
25,42 zł
39,90 zł
Na podstawie serialu autorstwa Chrisa Chibnalla
Na podstawie serialu autorstwa Chrisa Chibnalla
Małe miasteczko, szokująca zbrodnia i dwójka niedoskonałych śledczych w powieści opartej na fabule bijącego rekordy popularności i wyróżnionego Nagrodą BAFTA brytyjskiego serialu .

25,42 zł

Ebook

29,90 zł
25,42 zł
Historie pacjentów
Historie pacjentów
Historie ludzi chorych, którzy powrócili do zdrowia wbrew rokowaniom lekarzy. Opowieści o "cudach" przeżytych przez samych pacjentów, o ich walce z chorobą, nadziei lub jej braku, o ich własnej interpretacji wyzdrowienia, szans na które nie dawała medycyn

25,42 zł

Oprawa miękka

29,90 zł
25,42 zł
Roger Pol-Droit w książce "Gdyby mi została tylko godzina życia" proponuje nam przejmujące myślowe ćwiczenie. Bardziej pouczające niż wszystkie wykłady o filozofii razem wzięte.

23,80 zł

Ebook

28,00 zł
23,80 zł
Milion sprzedanych egzemplarzy. Książka przełożona na 30 języków.

25,42 zł

Oprawa miękka

29,90 zł
25,42 zł

Newsletter Chcesz być informowany o nowościach na bieżąco?
Zamów newsletter Wydawnictwa Literackiego