Gotuj z Julią

Niezbędne przepisy i porady mistrzyni kuchni

Julia Child

Ten niewielkich poradnik to niezbędnik, który powinien się znaleźć w podręcznej biblioteczce każdego szanującego się kucharza.

Wybierz format

Oprawa: broszurowa ze skrzydłami

Nakład wyczerpany

32.90 zł
27.97 zł

Oprawa: broszurowa ze skrzydłami

Nakład wyczerpany

Promocja obowiązuje do: X
Nadchodząca cena od daty premiery: 27.97 zł dla wybranego wariantu.
Najniższa cena z 30 dni przed wprowadzeniem ceny aktualnej: X zł dla wybranego wariantu.
Czy wiesz, że kupując w Wydawnictwie Literackim możesz zyskać aż 35% stałego rabatu od ceny katalogowej na prawie wszystkie nasze produkty?

Powiadom o możliwości zakupu (Książka)

Gotuj z Julią

Niezbędne przepisy i porady mistrzyni kuchni

Julia Child

Ten niewielkich poradnik to niezbędnik, który powinien się znaleźć w podręcznej biblioteczce każdego szanującego się kucharza.

Wybierz format

Oprawa: broszurowa ze skrzydłami

Nakład wyczerpany

32.90 zł
27.97 zł

Oprawa: broszurowa ze skrzydłami

Nakład wyczerpany

Promocja obowiązuje do: X
Nadchodząca cena od daty premiery: 27.97 zł dla wybranego wariantu.
Najniższa cena z 30 dni przed wprowadzeniem ceny aktualnej: X zł dla wybranego wariantu.
Czy wiesz, że kupując w Wydawnictwie Literackim możesz zyskać aż 35% stałego rabatu od ceny katalogowej na prawie wszystkie nasze produkty?

Powiadom o możliwości zakupu (Książka)

Opis
Informacje
Opinie

Książka zawierająca przepisy na potrawy i dodatki oraz praktyczne porady dla miłośników sztuki kulinarnej. Dowodem na ich przydatność są lata doświadczenia jakimi poszczycić się mogła najbardziej znana w Stanach Zjednoczonych szefowa kuchni, która nauczyła Amerykanów gotować i zaraziła ich miłością do jedzenia, wydając kolejne książki kucharskie i prowadząc pierwsze w tamtejszej telewizji show kulinarne. Ten niewielkich poradnik to niezbędnik, który powinien się znaleźć w podręcznej biblioteczce każdego szanującego się kucharza.

 

Julia Child (1912-2004) – autorka pierwszego w Stanach Zjednoczonych telewizyjnego programu kulinarnego Francuski Szef Kuchni oraz słynnej książki kucharskiej Francuska sztuka gotowania. Jedzenie i gotowanie pokochała podczas pobytu nad Loarą. Pierwszy posiłek w Paryżu (ostrygi, solę meuniere ze zrumienionym masłem, dobre wino) zjadła w słynnej restauracji La Cauronne i właśnie wtedy postanowiła poznać tajniki sztuki kulinarnej. W legendarnej paryskiej szkole Le Cordon Bleu wzbudziła nie lada poruszenie – swoim temperamentem, wzrostem (188 cm!) oraz niesłychanie wysokim, piskliwym głosem, który kilkanaście lat później pokochały tysiące Amerykanów.

Za swoje show w 1966 roku Julia Child otrzymała nagrodę Emmy. Zmarła na dwa dni przed swoimi 92 urodzinami.

Wydawnictwo Literackie

Przekład:

Anna Sak

Książka

Wydanie:

I

Format:

145 x 205 mm

Oprawa:

broszurowa ze skrzydłami

Liczba stron:

252

ISBN:

978-83-08-04683-8

Cena okładkowa:

32.90 zł

Brak plików dla tego produktu.

10.04.2013

Dominika, recenzja z blogu www.chiliczywanilia.blogspot.com

To książka, w której zakochałam się od pierwszego przejrzenia. Ta publikacja to niezbędnik w każdej kuchni, bez względu na to, czy dopiero rozpoczynasz przygodę z gotowaniem, czy już znasz...

Brak nagród dla tego produktu.

Brak patronatów dla tego produktu.

Opis

Książka zawierająca przepisy na potrawy i dodatki oraz praktyczne porady dla miłośników sztuki kulinarnej. Dowodem na ich przydatność są lata doświadczenia jakimi poszczycić się mogła najbardziej znana w Stanach Zjednoczonych szefowa kuchni, która nauczyła Amerykanów gotować i zaraziła ich miłością do jedzenia, wydając kolejne książki kucharskie i prowadząc pierwsze w tamtejszej telewizji show kulinarne. Ten niewielkich poradnik to niezbędnik, który powinien się znaleźć w podręcznej biblioteczce każdego szanującego się kucharza.

 

Julia Child (1912-2004) – autorka pierwszego w Stanach Zjednoczonych telewizyjnego programu kulinarnego Francuski Szef Kuchni oraz słynnej książki kucharskiej Francuska sztuka gotowania. Jedzenie i gotowanie pokochała podczas pobytu nad Loarą. Pierwszy posiłek w Paryżu (ostrygi, solę meuniere ze zrumienionym masłem, dobre wino) zjadła w słynnej restauracji La Cauronne i właśnie wtedy postanowiła poznać tajniki sztuki kulinarnej. W legendarnej paryskiej szkole Le Cordon Bleu wzbudziła nie lada poruszenie – swoim temperamentem, wzrostem (188 cm!) oraz niesłychanie wysokim, piskliwym głosem, który kilkanaście lat później pokochały tysiące Amerykanów.

Za swoje show w 1966 roku Julia Child otrzymała nagrodę Emmy. Zmarła na dwa dni przed swoimi 92 urodzinami.

Informacje

Wydawnictwo Literackie

Przekład:

Anna Sak

Książka

Wydanie:

I

Format:

145 x 205 mm

Oprawa:

broszurowa ze skrzydłami

Liczba stron:

252

Cena okładkowa:

32.90

Opinie

10.04.2013

Dominika, recenzja z blogu www.chiliczywanilia.blogspot.com

To książka, w której zakochałam się od pierwszego przejrzenia. Ta publikacja to niezbędnik w każdej kuchni, bez względu na to, czy dopiero rozpoczynasz przygodę z gotowaniem, czy już znas...